Pesurit vertailussa

Tekstiilipesurilla on useita haastajia, joiden avulla pyritään usein samaan pesutulokseen, mitä painehuuhtelulla toimivalla tekstiilipesurilla saadaan. Näitä haastajia ovat muun muassa:
höyryimuri
höyrypesuri
tekstiili-imuri
märkäimuri
painepesuri
vesi-imuri
mattopesuri
matalapainepesuri

Höyryimuri sekä höyrypesuri tappavat bakteerit ilman myrkkyjä

Tekstiilien pesussa käytetään usein höyryllä toimivia pesureita – höyrypesuri lienee yleisin suhteellisen edullisen hintansa vuoksi. Kuuma höyry tappaa bakteereja tehokkaasti kaikilta kodin pinnoilta ilman pesuaineita, kemikaaleja tai tehosteaineita. Höyryimuri sekä höyrypesuri ovat mainioita apureita lian irrottamiseen, joskaan niillä ei tekstiilit puhdistu niin syvältä, mitä painehuuhtelulla toimivalla tekstiilipesurilla.

Vesi-imuri on siivousintoilijan vakiovaruste

Moni luottaa kodin siivouksessa vesi-imurin ylivertaisuuteen. Vesi-imuri on hieman tavallista imuria kookkaampi, sillä pöly sekä roskat imetään erilliseen vesisäiliöön. Vesi toimii erinomaisena suodattimena, joten pienimmätkään pienhiukkaset eivät palaudu huoneilmaan.
Joihinkin vesi-imureihin on mahdollisuus liittää erillinen pesuri. Tällä pesurilla voi puhdistaa niin kovia kuin pehmeitäkin pintoja, joten kodin tekstiilien pesussa vesi-imurista voi olla apua. Vesi-imurin teho ei kuitenkaan yllä painehuuhtelulaitteiden tasolle syväpuhdistavuudessa eikä imutehossa. Vesi-imurilla tekstiilit jäävät usein hyvinkin kosteaksi.

Monikäyttöiset painepesurit sekä matalapainepesurit helpottavat arkea

Painepesuri on ollut käytössä jo useita vuosikymmeniä myös kotitalouksissa. Painepesurilla voi pestä niin autoja kuin mattojakin. Painepesurin käytössä pitää kuitenkin olla tarkkana, sillä kovalla paineella tuleva vesi voi rikkoa esimerkiksi tekstiilinen herkkiä kuituja. Painepesurin käyttö onkin suositeltu pelkästään ulkona tapahtuvaksi, sillä sisätiloissa vesi painuu helposti talon rakenteisiin.
Matalapainepesurin toiminta on periaatteessa sama, kuin painepesurin, mutta paine tässä on huomattavasti alhaisempi. Matalapainepesuri on akkukäyttöinen, joten sitä voidaan kuljettaa mukana helposti. Matalapainepesurilla puhdistuvat niin pyörän osat kuin lastenrattaiden renkaat. Matalapainepesuri onkin erinomainen apuri kuraisten koiran tassujen tai kumisaappaiden huuhtelussa.

Märkäimuri on monikäyttöinen

Pääsääntöisesti kaikki märkäimurit ovat niin sanottuja märkä-kuivaimureita, joilla voidaan imuroida niin hienojakoista pölyä kuin nesteitäkin. Tämän ansiosta märkäimurit ovat todellisia monitoimi-imureita, joiden käyttökohteita kotonakin löytyy useita. Märkäimuri onkin erinomainen imuri kuistien, varastojen ja autotallien imuriksi. Märkäimurissa ei ole pesuriominaisuutta, joten lattioiden tai tekstiilien pesussa sitä ei voida käyttää.

Mattopesurin voi korvata monikäyttöisellä tekstiilipesurilla

Mattopesuri on nykyään jo harvinaisempi laite, sillä monikäyttöiset tekstiilipesurit ovat korvanneet erilliset mattopesurit. Mattopesurilla pystyy pesemään ainoastaan mattoja, kun taas tekstiilipesurilla pystyy pesemään patjat, auton istuimet, matot sekä sohvat. Tämä monipuolinen käyttö sekä tehokas pesutulos ovat Kärcher Puzzi 8/1C -tekstiilipesurin kiistattomat edut moneen muuhun pesuriin verrattuna.

Julkaistu 2019-11-07

Takaisin…
&