Sängyn puhdistus

Sängyn pesu – Kärcher tekee siitä helppoa

Sängyn puhdistus raikastaa kodin.

Sängyn puhdistus raikastaa makuuhuoneen ilmaa, tekee nukkumisesta miellyttävää sekä pidentää merkittävästi sängyn käyttöikää. Usein vain sänky, ja etenkin patjat koetaan haastaviksi pestäviksi, joten usein se jää tekemättä ja likaantuneen sängyn tilalle joudutaan hankkimaan uusi.

Onneksi Kärcher on kehittänyt niin tehokkaan tekstiilipesurin, että sen avulla sängyn voi pestä vaivattomasti kotioloissa. Helppokäyttöinen pesuri on erinomainen apu esimerkiksi silloin, jos vatsataudin yllättäessä pieni lapsi oksentaa sänkyyn. Oksennuksen hajua voi koittaa poistaa kotikonstein raikastamalla tahrakohtaa soodalla, mutta useinkaan hajua ei saa kokonaan poistettua muutoin kuin pesurilla.

Sängyn puhdistus suoritetaan säännöllisesti

Puhtaiden petivaatteiden tuoksu on ihana. Puhtaiden lakanoiden väliin on mukava pujahtaa illan tullen. Usein emme kuitenkaan tule ajatelleeksi allamme olevan patjan puhtautta. Petauspatja sekä muu sänky saattaa jäädä vähemmälle pesulle, sillä niiden peseminen koetaan työlääksi. Nykyään onkin myynnissä sängyn patjasuojuksia, joiden avulla patja pysyy hiukan paremmin puhtaana.

Vaahtomuovi- sekä superlonpatjaan kertyy kuitenkin melkoinen määrä pölyä, kuollutta ihosolukkoa sekä muuta likaa. Sänky menettää jo muutamassa kuukaudessa uutuudenraikkauden ja voi hyvin pian alkaa tuoksumaan tunkkaiselta ja likaiselta. Eräs keveä raikastuskonsti on sängyn puhdistaminen höyrypesurilla. Höyrypesuri raikastaa toki sängyn pinnan sekä tappaa bakteereja, mutta syvemmälle pinnan alle sen teho ei ulotu.

Kärcherin tekstiilipesuri soveltuu parhaiten tehokkaaseen sängyn pesuun sekä raikastamiseen. Tehokkaan painehuuhtelutoimintonsa avulla se suihkuttaa pesuaineen ja veden seosta syvimpiinkin syövereihin irrottamaan likaa sekä pölyä. Merkittävänä etuna höyrypesuriin verrattuna tekstiilipesuri imee kaiken veden sekä pesuaineen pois, ja jäljelle jää raikas ja tuoksuva sänky.

Sängyn patjat suositellaan pesemän viiden kuukauden välein, jotta patjat olisivat mahdollisimman raikkaat. Viiden kuukauden sääntö kuulostaa suhteellisen tiuhalle, mutta kun ottaa huomioon sen seikan, että hikoilemme viikossa jopa seitsemän litraa nukkumisen aikana, niin tiuha sängynpesu ei kuulostakaan enää turhalta.

Pidä sänky puhtaana!

• Vaihda liinavaatteet viikon – kahden viikon välein, sekä pese ne aina yli 60 asteen lämpötilassa.
• Tyyny sekä peitto suositellaan pesemään noin 4 kertaa vuodessa
• Pese patja viiden kuukauden välein
• Käytä aina petauspatjaa sekä petauspatjan suojusta. Ne on helppo pestä pesukoneessa petivaatteiden pesun yhteydessä
• Kuivausrummun käyttö vähentää petivaatteiden pölyn määrää huomattavasti
• Käy suihkussa ennen sänkyyn menoa
• Älä syö sängyssä

Puhtaassa sängyssä nukut paremmin!

Jotta sänkysi olisi aina houkutteleva ja raikas, vuokraa meiltä ammattilaistason tekstiilipesuri, jolla saat uudistettua sänkysi. Kärcher Puzzi 8/1C -pesurin varaat helposti netistä ja voit noutaa sen haluamastasi noutopisteestä. Palvelumme toimii ympäri maata, joten lähimmän noutopisteen löydät helposti verkkosivuiltamme.

Katso lähin noutopisteesi tästä!

&