Sohvan pesu

Onko teillä uusi sohva? Ei, vuokrasimme tekstiilipesurin

Sohvan pesu etikalla ja soodalla voi kuulostaa nopealle ja helpolle tavalle raikastaa sohvaa. Suihkaus etikkaa ja muutama hyppysellinen soodaa päälle. Helppoa, eikä totta? Tai sohvan pesu höyrypesurilla vai jopa painepesurilla? Näihin konsteihin on luottanut moni likaisen sohvan omistaja. Me tarjoamme kuitenkin vielä paremman, tehokkaamman ja toimivamman keinon, nimittäin tekstiilipesurin. Sen voi vuokrata kotiinsa edullisella vuorokausihinnalla, joten sohvan pesun lisäksi sillä ehtii puhdistaa niin matot kuin autonistuimetkin.

Sohvan pesu tekstiilipesurin avulla jättää taaksensa kaikki niksien kikkakolmoset, sillä sen avulla sohva puhdistuu syvempiä kerroksiaan myöten totaalisesti. Painehuuhteluun perustuva sekä tehokkaalla imutoiminnolla varustettu Kärcher Puzzi 8/1C -tekstiilipesuri tuottaa ammattimaista puhdistamista aivan kotioloissa. Pelkän pesurin, veden sekä pesuaineen avulla nuhjuisempikin sohva saa uuden elämän käden käänteessä.

Vanhan sohvan jatkoaika

Vanha, vuosia käytössä ollut sohva on saanut pintaansa niin ruoka-aineita, eritteitä, lemmikkien karvoja sekä lukemattomia muita epämääräisiä aineita. Sohvan alkuperäisen värin saattaa löytää vielä taustakankaasta, sillä kaikki käytössä olleet osat ovat tummuneet huomattavasti. Vaikka istuintyynyissä olisikin irrotettavat päälliset, sohvan rungon verhoilut ovat yleensä mahdotonta irrottaa pesua varten. Tämä voi aiheuttaa huomattavan kontrastin pestyjen sohvanpäällisten ja pesemättömien osien välille.

Sohvan säännöllinen imurointi edesauttaa sohvan kunnossa pysymistä, sillä pöly sekä roskat kuluttavat kankaan kuituja ja haurastuttavat kangasta. Aika ajoin sohva kannattaa kuitenkin pestä tekstiilipesurilla kauttaaltaan ja istuinosastakin on mahdollisuus löytää sohvan alkuperäinen väri. Tekstiilipesurin käyttö pakottaa pehmusteiden uumeniin pesiytyneet liat ja pölyt nousemaan pesuveden mukana likavesisäiliöön.

Sohvan peseminen on helppoa

Sohvan imurointi kannattaa suorittaa huolellisesti ennen pesurin käyttöä. Imurointi irrottaa sohvan pinnalla olevat roskat sekä pölyn. Tämän jälkeen sohva voidaan pestä raikkaan tuoksuiseksi sekä puhtaaksi. Sohvan pesuaineeksi sopii mainiosti tekstiilipesurin kanssa käytettävä pesuaine, jonka voi ostaa meidän kauttamme vuokrauksen yhteydessä. Pesuaineen käyttö on sohvanpesussa suositeltavaa, sillä sen pehmentämä vesi pääsee paineen avulla tunkeutumaan syvemmälle tekstiilin kuituihin. Likaisimpiin kohtiin voikin ruiskuttaa pesuaineseosta vaikuttamaan hetkeksi.

Sohva pestään ylhäältä alaspäin, jotta mahdolliset valumajäljet lähtevät. Puhtaan veden ja pesuaineen seos tunkeutuu syvälle sohvan kerroksiin ja nousee sieltä tehokkaan imutoiminnon avulla tuodessaan mukanaan vuosien varrella kertyneen lian ja pölyn. Vaikka sohvan pinta ei olisikaan hirveän likainen, saattaa lian määrä yllättää, sillä syvältä puhdistava vaikutus nostaa sohvan uumeniin pesiytyneet liat esille.

Sohva on usein käyttökunnossa jo muutaman tunnin kuluttua pesemisestä, sillä lopuksi suoritettu imutoiminnon käyttö poistaa viimeisetkin pesuainejäämät sohvasta. Pinta saattaa hetkeksi jäädä kostean tuntoiseksi, mutta lian alta paljastunutta siistiä sohvan pintaa on jo mukava katsella!

Katso lähin noutopisteesi tästä!

&