Auton penkkien pesu kotikonstein

Auton penkit on hyvä välillä pestä Imuroinnin lisäksi. Tekstiilipesurillamme saat penkit puhtaaksi pölystä ja liasta helposti ja nopeasti. Auton penkkien pesu onnistuu todella helposti kotona oikeanlaisilla välineillä. Tekstiilipesuri puhdistaa penkit ja muut tekstiilipinnat tehokkaasti.

Matkustamisen mukavuutta puhtaassa autossa

Auton penkkien pesu kotikonstein on toisinaan tarpeen. Autossa matkustettaessa vaatteista tarttuu istuimiin ennen pitkää melkoinen määrä likaa ja pölyä, joka imeytyy tasaisesti laajalle alueelle penkkien pintaan. Eniten penkkejä likaavat autossa kuljetettavat lapset ja lemmikit. Niiden pienissä jaloissa ja tassuissa kulkeutuu melkoinen määrä kaikenlaista likaa auton istuimille.

Hyvä ennaltaehkäisy on hankkia auton istuinsuoja ajoissa penkkien suojaksi. Tämä kuitenkin unohtuu monilta, ja penkit näyttävät suhteellisen kuluneilta ennen pitkää. Mitä useammin autossa on matkustaessa tullut ruokailtua tai evästettyä sen varmimmin auton istuimista löytyy myös ruokatahroja.

Auton istuinten pesu on osa auton huoltoa

Autoa on tärkeää huoltaa ja pestä. Huolto on niin auton tekniikasta huolehtimista mutta myös sen ulko- ja sisäpintojen pesua. Puhdistus ja pesu pitävät pinnat pidempään kunnossa.

Likatahrat auton istuimessa eivät ole kenestäkään mukavia. Sen lisäksi, että ne näyttävät epämukavilta, ne myös aiheuttavat tunkkaista hajua autoon. Usein tunkkainen auton haju onkin syy siihen, että auton penkkien pesu koetaan ajankohtaiseksi.

Auton epämiellyttävää tuoksua voi toki yrittää hälventää erilaisilla auton raikasteilla, mutta usein hajusteet vain pahentavat hajua – sitä paitsi pölyn ja lian aiheuttama tunkkaisuus puskee hajusteidenkin läpi. Hajusteissa on myös se ikävä puoli, että allergisille ne saattavat aiheuttaa ikäviä oireita ja niiden tuoksu saattaa ärsyttää hengitysteitä. Siksi puhdas ja raikas auto on lopulta kaikkien matkustajien kannalta miellyttävin ratkaisu.

Pesurivuokraus.fi-sivuston kautta voi vuokrata auton pesuun loistavasti sopivan tekstiilipesurin. Pesurin mukana tulee Cleanlux-pesuaine, joka on tekstiilipesurille suunniteltu. Cleanlux on turvallinen, tehokas ja riittoisa pesuaine, joka raikastaa penkkien pinnat tuoksuttomiksi.

Vinkkejä auton penkkien pesuun

Hyvin yleinen konsti internetin keskustelupalstojen mukaan näyttäisi olevan penkkien irrottaminen autosta ja painepesurilla peseminen. Sinänsä ihan käypä konsti, jos voi luottaa siihen, että penkin verhoilukangas kestää kovan paineen tai jos on aikaa kuivatella istuimia useampi päivä erilaisin konstein. Painepesurin kanssa moni näytti luottavan mäntysuovan pesutehoon – hyvä tuoksu ainakin on taattu!

Auton istuimet voidaan pestä myös kevyemmin. Verhoilun pintalikaa vastaan taistellaan usein vesiämpärin, kynsiharjan ja mikrokuituliinan kanssa. Auton istuimien verhoilu ja tekstiilipintaiset ovet sekä katto puhdistuvat ihan kelvollisesti mekaanisella harjaamisella ja pyyhkimisellä, ainakin pintapuolisesti. Epäilyttävää on vain se, että painuuko lika ja pöly tällä menetelmällä vain syvemmälle istuimen pehmusteisiin?

Auton tekstiilien puhdistamisessa erilaiset pesuvaahdot, säännöllinen imurointi, höyrypesurin käyttö, kankaiden irrottaminen ja konepesu ovat yleisimmin käytettäviä konsteja. Kotikonstiksi voidaan luetella myös se kaikkein helpoin, nopein ja mukavin tapa puhdistaa auton tekstiilipinnat – tekstiilipesurin vuokraaminen!

Pesurivuokraus.fi tarjoaa auton likaisten tekstiilien kanssa tuskailevalle edullisen ja varmimman tavan raikastaa auton tunkkainen sisäilma taas uuden auton veroiseksi. Painehuuhtelulaite Kärcher Puzzi 8/1C on autostaan huolta pitävän puhdistajan paras kaveri!

Julkaistu 2019-10-03

Takaisin…
&