Vaalean kangassohvan puhdistaminen tekstiilipesurilla - lue vinkit

Vaaleapintaisen sohvan pesu on varmasti eräs epäkiitollisimmista kodin töistä. Likatahra vaaleassa sohvassa myös pistää silmään todella ikävästi. Monesti voi tuntua jopa houkuttelevammalta heittää se vanha, jopa lähes surullisen likaisenharmaaksi nyhjääntynyt kangassohva pois kuin aloittaa sohvan pesu.

Lue vinkit, miten puhdistuu vaalea kangassohva - Tekstiilipesurin käyttö sitkeille tahroille

Kuivunut mehutahra divaanissa, tummanpuhuvat lika- ja ruokatahrat vaaleassa kangassohvassa, muisto suklaapatukasta nojatuolin päällyksessä. Pesty on ja yritetty vaikka mitä, mutta millään ei irtoa. Lian pyyhkiminen kostealla rätillä ei tunnu auttavan, vaan lika leviää entistä laajemmalle ja laajemmalle joka pyyhkäisyllä.

Kuulostaako tutulta?

Vaaleapintaisen sohvan pesu on varmasti eräs epäkiitollisimmista kodin töistä. Likatahra vaaleassa sohvassa myös pistää silmään todella ikävästi. Monesti voi tuntua jopa houkuttelevammalta heittää se vanha, jopa lähes surullisen likaisenharmaaksi nyhjääntynyt kangassohva pois kuin aloittaa sohvan pesu.

Ongelmaan on kuitenkin olemassa helppo ratkaisu. Tekstiilipesuri.

Sohvan pesu kotikonstein helpottuu kummasti oikeilla välineillä. Näitä välineitä ovat muun muassa tekstiilipesuri ja tekstiilien puhdistukseen suunnitellut pesuaineet, sekä tahranpoistoaineet.

Tekstiilipesuri on suunniteltu erityisesti juuri kodin tekstiilipintojen tahrojen poistamiseen. Tekstiilien pesu eli vaikkapa likatahran puhdistaminen sohvasta on myös varsin helppoa ja yksinkertaista. Sohvan pesua varten tarvitset vain tekstiilipesurin ja siihen sopivan tekstiilinpesuaineen.

Aloita sohvan peseminen imuroimalla pinta irtoroskista. Mikäli käytät imuroinnissa tekstiilipesuria, huolehdithan että likavesisäiliössä on vettä, joka sitoo roskat säiliöön. Imuroinnin jälkeen kastele pestävä pinta kosteaksi tekstiilipesurilla, käyttäen pelkästään suihkutoimintoa. Anna vesi-pesuaineliuoksen vaikuttaa kankaaseen n. 5 minuuttia ja imuroi se hitain vedoin pois. Imuroinnin yhteydessä voit käyttää samalla myös suihkutoimintoa.

Pesurivuokraus tarjoaa ammattitason pesurin, joka on myös ekologinen käytössä. Syntyvän likaveden voi kaataa suoraan vaikkapa vessanpyttyyn.

Sohvan pesun jälkeen pääset nauttimaan lisäksi raikkaammasta tunnelmasta ja tuoksusta, sillä pesuri poistaa tehokkaasti myös näkymättömän lian sekä bakteerit sohvan kangaspinnalta jättäen raikkaan tuoksun puhdistetuille pinnoille.

Tekstiilipesurin käyttö on helppoa. Sohvan peseminen ei vaadi kokemusta työkalujen tai teollisten laitteiden käytöstä, vaan vaativuustasoltaan sitä voi hyvinkin verrata tavalliseen imuriin. Käyttöönotossa auttaa myös asiakaspalvelumme joka päivä klo 10-19.

Suurimpana erona tavalliseen imuriin on se, että tekstiilipesurista tavaraa kulkee molempiin suuntiin. Pesurin suulakkeesta syöksyy vesi pestävään tekstiilipintaan, jossa se imeytyy likaan irrottaen sen. Irtoavan lika-pesuaineseoksen tekstiilipesuri sitten tavallisen imurin tapaan imaisee likavesisäiliöön. Pesurilla saat siis vesipesun tehot ilman kastelemista läpimäräksi!

Mikäli kangassohva on aivan erityisen likainen tai sohvan pinnassa on pinttyneitä tahroja vaikkapa lemmikkikoiran jäljiltä, kannattaa sohvan pesu aloittaa huolellisella esikäsittelyllä. Sitkeimmät tahrat kankaassa kannattaa käsitellä tahranpoistoaineella. Myös tekstiilipesuaineen kannattaa tällaisessa tapauksessa antaa vaikuttaa muutama minuutti pidempään, jotta vesi ehtii liuottaa tahran kunnolla. Levitä tahranpoistoaine ja anna sen vaikuttaa hetki, hinkkaa tahraa esim. luutulla, huuhtele ja ime se lopuksi pois tekstiilipesurilla.

Sohvan pesu vie aikaa noin 30-60 minuuttia. Sohvan kannattaa antaa kuivua pesun jälkeen muutama tunti ennen istumista. Tekstiilipesuri jättää pinnan hieman kosteaksi. Hyvä ilmanvaihto nopeuttaa pintojen kuivumista.

Vuokraa tekstiilipesuri täältä.

Julkaistu 2020-06-08

Takaisin…
&