Vaahtomuovipatjan pesu on mahdollista

Vaahtomuovipatja on koettu hankalaksi puhdistettavaksi, sillä sen kuivaksi saaminen tuottaa usein ongelmia. Toimivaa keinoa patjan kuivattamiselle ei olla aikaisemmin keksitty, joten ainoana keinona patjan puhdistamisessa on käytetty pelkkää imurointia ja tuulettamista. Vaahtomuovipatjojen valmistajat antavatkin ohjeistuksissaan neuvoksi säilyttää patja aina kuivissa olosuhteissa.

Vaahtomuovipatja on polyuretaanivaahtoa, josta yli 90 prosenttia on ilmaa. Pienet ilmakuplat tekevät vaahtomuovin rakenteesta joustavan ja pehmoisen. Hyvin usein kuitenkin käy niin, että nämä patjan pienoiset ilmakuplat täyttyvät sinne kuulumattomista aineista; virtsasta, oksennuksesta, verestä tai hiestä.
Ainakin lapsi- ja lemmikkiperheissä vaahtomuovipatjat saavat kyseisiä eritteitä hyvinkin herkästi sisäänsä.
Nämä nestepitoiset aineet painuvat herkästi patjan uumeniin, ja niiden pois pesemien koetaan työlääksi. Moni päätyykin onnettomuuden sattuessa uusimaan koko patjan, mikä ei kyllä pohjaudu ekologiseen toimintaan.

Meillä on keino saada vaahtomuovipatja puhtaaksi!

Oletko koskaan kokeillut, kuinka painava on märkä patja? Itseasiassa märkä patja saattaa painaa jopa sata kiloa, mikä kertonee vaahtomuovipatjan ihmeellisestä imukyvystä. Ei siis ole ihme, että moni jättää patjan pesemisen väliin ja hankkii uuden likaantuneen tilalle!
Vaahtomuovipatjaa ei kuitenkaan tarvitse jättää pesemättä, sillä painehuuhteluun pohjautuvalla tekstiilipesurilla voi käden käänteessä pesaista vaikkapa koko kodin patjat – helposti, nopeasti ja rahaa säästäen. Kärcher Puzzi 8/1C -tekstiilipesuri on erinomainen apulainen juuri patjojen pesussa. Edullinen vuokraus tuo selvää säästöä kotitalouden budjettiin, sillä kalliit pesulamaksut voi unohtaa.

Patjan uudistaminen tekstiilipesurilla

Likainen vaahtomuovipatja on epämiellyttävä. Sen päällä ei ole mukava levähtää, etenkään silloin, jos patjalle on mennyt esimerkiksi haisevia eritteitä. Haiseva patja tuskin raikastuu imuroinnin tai tuulettamisen avulla kovinkaan paljoa, joten silloin täytyy ottaa järeämmät keinot käyttöön.
Kärcher Puzzi 8/1C -tekstiilipesurin toiminta perustuu painehuuhteluun sekä tehokkaaseen imuun. Tämä tarkoittaa sitä, että se vesi, mikä pesurin vesisäiliöstä tulee, saadaan imettyä täysin pois tehokkaalla imurilla. Tekstiilipesuri jättää patjan pinnan hieman kosteaksi, mutta kosteus haihtuu muutamassa tunnissa, ja on näin ollen käyttövalmis jo saman päivän aikana.

Likaisessa vaahtomuovipatjassa patjan pienet ilmatäytteiset kuplat ovat täyttyneet liasta. Näihin likaisiin ilmakupliin on vaikea päästä käsiksi muuten, kuin paineen avulla. Tekstiilipesurin paineella tuleva puhdas vesi syrjäyttää lian ja heti perään sen imutoiminto imee liat sekä pesuveden pois. Näin ollen vaahtomuovipatjan ilmakuplat täyttyvät taas raikkaasta ilmasta ja patja puhdistuu täysin.
Vaahtomuovipatja pysyy uuden veroisena pitkään, kun imuroi sekä puhdistaa sen säännöllisesti. Puhtaassa sängyssä nukut huomattavasti paremmin!
Tarkemmat ohjeet patjan pesuun löydät täältä.

Julkaistu 2019-11-19

Takaisin…
&